Rijstsalade
Een rijstsalade is perfect voor een zomerse dag: makkelijk te maken en zo klaar! Met rijstsalades kun je eindeloos variëren: ze zitten vaak vol groente, maar zijn ook lekker met kip, vis of vleesalternatieven erin.
![Rijstsalade maken: zo doe je dat Rijstsalade maken: zo doe je dat](https://static.ah.nl/static/recepten/img_063108_220x162_JPG.jpg 220w 162h, https://static.ah.nl/static/recepten/img_063108_302x220_JPG.jpg 302w 220h, https://static.ah.nl/static/recepten/img_063108_440x324_JPG.jpg 440w 324h, https://static.ah.nl/static/recepten/img_063108_612x450_JPG.jpg 612w 450h, https://static.ah.nl/static/recepten/img_063108_1024x748_JPG.jpg 1024w 748h, https://static.ah.nl/static/recepten/img_063108_1224x900_JPG.jpg 1224w 900h)
Rijstsalade maken: zo doe je dat
- Kook de rijst in een pan met water en zout volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Kook de doperwten de laatste 5 min. met de rijst mee. Laat afkoelen.
- Maak de paprika, bleekselderij en bosuitjes schoon en snijd ze in stukjes. Laat de mandarijnpartjes uitlekken en vang het sap op.
- Roer in een kom de Yogonaise, 3 el mandarijnsap, kerriepoeder, peper en zout door elkaar. Knip de peterselie erboven fijn. Meng alle ingrediënten van de salade met elkaar.